Vakantiehuizen 2014

Het Grootste aanbod van Goedkope Vakantiehuizen in Frankrijk, Italie, Spanje,..

[1]

Varleix

Varleix
Aangenaam vakantiehuis, heerlijk rustig gelegen in het gehuchtje Varleix, ca. 2 km van het dorpje Auzers. U bevindt zich hier aan de rand van het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne op ca. 780 m hoogte. Een perfecte locatie die mogelijkheid biedt heel veel natuurschoon en prachtig cultureel erfgoed te bezoeken. Waar te beginnen? Er is zo veel te doen! In de nabije omgeving bevinden zich talloze kastelen en mooie kerken. Enkele voorbeelden: Les Aldières (18 km), Anglards-de-Salers (18 km), Sourniac (25 km), Riom-ès-Montagnes (19 km). Het dichtstbijzijnde kasteel is dat van Auzers, het dateert uit de 15e eeuw en is zeker uw bezoek waard, u wandelt er zo naartoe. De opmerkelijke vierkante toren in het buurgehuchtje Marlat (4 km) is ook een bezoek waard, het is een toren die behoort tot de oudste bouwsels van het departement de Cantal. Het dorpje Salers (29 km) is een absolute must om te bezoeken. Met zijn 22 geklasseerde huizen is dit dorpje een van de 100 mooiste van Frankrijk. U vindt er tevens het Tempelier museum en het museum van de "Fromage du Cantal". Maar dat is nog niet alles, de vulkanen van de Auvergne vormen prachtige natuurgebieden met volop wandelmogelijkheden. De Plomb-du-Cantal (63 km) is de hoogste berg in de omgeving (1855 m). U kunt naar de top wandelen (tevens met de kabelbaan te bereiken) waar u getrakteerd wordt op een geweldig uitzicht. Om de bezoeken en wandelingen af te wisselen gaat u naar een van de vele recreatiemeren in de omgeving. Enkele mogelijkheden hiervoor zijn: Bort-les-Orgues (23 km) en Neuvic (38 km). Bij Mauriac (23 km) ligt een kleiner zwemmeer met strandje en ook een golfbaan en supermarkt. Voor eenvoudige boodschappen, brood en een restaurant gaat u naar Trizac (6 km).
 • Aantal personen: 6
 • Prijs vanaf: € 345.00

 • Aangeboden door: TopicTravel

St. Julien-de-Toursac

St. Julien-de-Toursac
Schattig vakantiehuis, gelegen in het uiterste zuidwesten van de Auvergne, de Châtaigneraie. Deze streek van hoogvlakten is niet het meest vulkanisch deel van de Auvergne maar wel het meest "Auvergnaans". Dat wil zeggen een landschap van verre horizonnen, groene valleien, rivieren en bossen, waar u uitstekend kunt fietsen tussen de kastanjebomen. Fietshuur, bakker, markt en supermarkt vindt u in het plaatsje Maurs (12 km), een gezellig stadje met karakter en indrukwekkende religieuze bouwwerken. Bezoek ook het middeleeuwse plaatsje Marcolès (30 km) of het kasteel van Boisset (23 km). De stad Aurillac (40 km) heeft een levendig, oud centrum met talrijke bezienswaardigheden. Breng er een bezoek aan het Musée des Volcans. Zwemmen, zeilen of windsurfen is mogelijk bij het meer van St. Etienne-Cantalès (30 km). Voor kanoën/kajakken en vissen kunt u terecht bij Viellevie (35 km) in de vallei van de rivier de Lot.
 • Aantal personen: 6
 • Prijs vanaf: € 335.00

 • Aangeboden door: TopicTravel

Neuvéglise

Neuvéglise
Rust met een hoofdletter "R". Deze valt u ten deel, hier aan de rand van het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne. De naam zegt het al, een lokatie die borg staat voor een prachtige, beschermde natuur rond de uitgebluste vulkanen. Zeer gevarieerd en beeldschoon, en bijzonder uitnodigend voor het maken van de mooiste wandelingen, gewoon direct vanuit huis. Uw vakantiehuis bevindt zich namelijk aan het einde van een doodlopend weggetje en uw terrein gaat langzaam over in die prachtige natuur. Het gehuchtje waartoe uw huis behoort, is genaamd Metges, samen met de 2 km verderop gelegen Oradour maakt het deel uit van de gemeente Neuvéglise op 11 km. Op ca. 15 km, bij de Pont de Tréboul, beginnen de prachtige Gorges van de rivier de Truyère. Hier heeft u een schitterend uitzicht over het water. De trekpleister van dit departement is de Plomb du Cantal (30 km), dit is met zijn 1855 m het hoogste punt van het departement. Vanaf het plaatsje Super-Lioran kunt u met een kabelbaan naar boven. Een ervaring om niet te missen. Tennis, paardrijden, markt, bakker, supermarkt en restaurant in Pierrefort (10 km).
 • Aantal personen: 7
 • Prijs vanaf: € 365.00

 • Aangeboden door: TopicTravel

Sénezergues

Sénezergues
Sénezergues is een piepklein en zeer rustig gelegen dorpje dat omgeven wordt door een geweldig mooi en lieflijk landschap. Overal waar u kijkt is het groen. Uw vakantiehuis wordt omringd door velden en beboste heuvels. Op vele plekken in de omgeving vindt u mooie uitzichtspunten die uitnodigen om even stil te staan tijdens uw lange wandelingen. En wat dacht u van pittoreske plaatsjes als Entraygues (kasteel, 24 km) en Conques (25 km) met zijn eeuwenoude Romeinse brug en klooster met beroemde goudschat. De prachtige Gorges van de rivier de Lot en die van de Truyère liggen beide op ca. 25 kilometer van uw vakantiehuis. Op de Lot bij Vieillevie (17 km) kunt u kanoën. Ook is het mogelijk om er berg te klimmen en fietsen te huren. In de omgeving barst het van de zwemmogelijkheden, zoals bij Calvinet (4 km, zwembad), Cassaniouze (4 km zwemmeer) en de talloze riviertjes. Het gezellige plaatsje Montsalvy heeft eveneens een zwembad; hier is ook een tennisbaan en een wekelijkse markt. In Junhac is er een dierenpark, leuk voor de kinderen (4 km). Bakker en supermarkt in Calvinet, restaurant op loopafstand (50 m).
 • Aantal personen: 6
 • Prijs vanaf: € 410.00

 • Aangeboden door: TopicTravel

Junhac

Junhac
Prachtig vakantiehuis, een mooi voorbeeld van de markante Auvergne-stijl. In een ver verleden gebouwd van mooie, robuuste natuurstenen; dat geldt ook voor de authentieke stenen broodoven. Toen de eigenares het huis van haar oma erfde zo'n 10 jaar geleden, was het een ruïne. Sindsdien heeft zij met haar man alles op alles gezet om er van te maken wat het nu is: een prachtexemplaar. Het is gelegen aan een rustig weggetje tussen Montsalvy en Vieillevie; u heeft er een prachtig uitzicht op de velden en het daarachter gelegen heuvellandschap waar de rivier de Lot door stroomt. Heerlijk rustig dus. In de omgeving is er voldoende te zien en te doen: zo zijn er zwemmeren bij Calvinet en bij Cassaniouze (beide 22 km), waar u tevens waterfietsen kunt huren. Prefereert u watertransport per kano, dan kunt u terecht bij Vieillevie (9 km) om op de Lot te gaan varen. En iets verder, tussen Entraygues (17 km) en Espalion (44 km), liggen de prachtige Gorges van deze rivier. Pittoreske plaatsen die uw bezoek meer dan waard zijn: Marcolès (25 km) en Conques (23 km). En in het gezellige stadje Montsalvy (5 km) vindt u een zwembad, tennisbaan, postkantoor, markt, bakker, restaurants, supermarkt en terrasjes. In Junhac (10 km) is er een dierenpark en een golfbaan vindt u bij Les Galens (41 km).
 • Aantal personen: 8
 • Prijs vanaf: € 350.00

 • Aangeboden door: TopicTravel

[1]